Michał Wnuk

1988-09-05

Choroba: neuropatia nerwów wzrokowych

Nazywam się Michał Wnuk i mieszkam w Łaziskach Górnych, mam 28 lat. Jestem mężem i ojcem dwóch synów w wieku 3 i 6 lat.

W kwietniu 2015 roku zauważyłem, że nic nie widzę na lewe oko. Po wizycie u okulisty trafiłem do szpitala podejrzeniem stwardnienia rozsianego, gdzie wykonano mi szereg badań diagnostycznych, jednak wszystkie wyniki wykluczały pierwsze przypuszczenia choroby, po tygodniu zostałem wypisany bez diagnozy. Miesiąc później na kontroli lekarskiej nie widziałem już na drugie oko. Początkowo łudziłem się, że jest to spowodowane zażywaniem leków i za chwilę wszystko powróci do normy, po raz kolejny trafiłem do szpitala i ponownie zostałem wyrejestrowany bez postawienia diagnozy.

Dopiero w grudniu 2015 roku lekarz stwierdził neuropatię nerwów wzrokowych, czyli zanik nerwów wzrokowych. Miałem już nigdy nie zobaczyć mojej żony, dzieci, niczego i nikogo.

Istnieje szansa na mój powrót do zdrowia, jest to terapia komórkami macierzystymi w Tajlandii, zostałem zakwalifikowany jednak koszt terapii znacznie przewyższa nasze możliwości – to ok.100 000 złotych. Bardzo proszę o pomoc.

Pomóż również poprzez: www.siepomaga.pl/michalwnuk

Michał Wnuk