Wybiegaliśmy koncentrator tlenu dla Wojtka

14 listopada 2017

Podczas XV Mikołowskiego Biegu Ulicznego im. Henryka Biskupiaka, który odbył się 23 września 2017 roku, pokonany dystans biegacze dedykowali naszemu podopiecznemu Wojtkowi Szruba. Fundacja PKO Banku Polskiego w ramach Charytatywnej Akcji Biegowej „Biegnę dla Wojciecha” przekazała 10.000 złotych na zakup sprzętu, który ratować będzie życie Wojtkowi.

Wojciech od niedawna korzysta z koncentratora tlenu, rodzina jest bardzo wdzięczna za każdą pomoc:

W imieniu swoim, ale przede wszystkim naszego syna Wojtka, chcielibyśmy gorąco podziękować Fundacji Stonoga za pomoc , jaką otrzymał od Fundacji nasz syn. Niskie ukłony składamy za całkowitą refundację wymiany PEG’a, za dofinansowanie zakupu nowego wózka, w którym Wojtek, w komfortowych warunkach odbył już niejedną podróż.

Bardzo dziękujemy za pomoc w zebraniu środków na zakup koncentratora tlenu, który okazał się w ostatnim czasie niezbędnym dla Wojtka, a przy pomocy którego, prowadzona terapia tlenowa przynosi oczekiwane skutki.

Raz jeszcze ogromnie dziękujemy Fundacji Stonoga, Fundacji PKO Banku Polskiego, Dyrekcji Banku PKO Oddział I w Mikołowie, Dyrekcji MOSiR w Mikołowie, organizatorom biegu i wszystkim biegaczom. Bez Waszego zaangażowania, Wojtek nie otrzymałby niezbędnego do życia sprzętu.

Piotr i Marzena Szruba