Podsumowanie XXVIII Mikołowskich Dni Muzyki

11 czerwca 2018

Dziękujemy! Podczas zbiórki w czasie trwania XXVIII Mikołowskich Dni Muzyki zebraliśmy 1.846,81 złotych. Pieniądze zostaną przeznaczone na leczenie Zuzi Nych, która cierpi na zespół gorączek napadowych.

Od 19 maja do 9 czerwca 2018 roku odbyła się kolejna, dwudziesta ósma edycja Mikołowskich Dni Muzyki. 14 koncertów w różnorakich gatunkach muzycznych wykonywanych w przeróżnych kościołach i placówkach na terenie Mikołowa przyciągnęło melomanów z całego Śląska. W czasie trwania festiwalu odbyła się zbiórka naszej fundacji w celu opłacenia leczenia dziesięcioletniej Zuzi Nych.

Dziękujemy serdecznie Pani Izabeli Paździorek – Jakubowskiej - Dyrektor Miejskiego Domu Kultury w Mikołowie za zaproszenie i zaangażowanie, całemu zespołowi MDK za czynny udział i nieocenioną pomoc oraz Panu Andrzejowi Fijałkowskiemu za reportaż fotograficzny i ciepłe słowa.
Słowa podziękowania kierujemy szczególnie do wszystkich, którzy wspomogli Zuzię dokładając pieniądze do puszki kwestarskiej.