Festyn "Łaziskie szkoły dla Jasia Suchonia"

24 kwietnia 2017

Festyn „Łaziskie szkoły dla Jaśka Suchonia”, który odbył się 23 kwietnia 2017 roku w Miejskim Domu Kultury w Łaziskach Górnych zakończył się sukcesem! Wspólnie wraz ze zbiórkami pod łaziskimi parafiami zebraliśmy 14.750,59 złotych.

Podczas części artystycznej wystąpiły dzieci ze szkół podstawowych, Natalia Krząkała – niezwykła perkusistka i zarazem absolwentka ZSEiU, która była uczestniczką programu „Mam Talent”. Dla nieco starszej widowni swoje największe przeboje wyśpiewał zespół „Chopcy z Łazisk” a na zakończenie swój recital wykonał Romuald Ardanowski. W czasie trwania festynu cyklicznie odbywały się pokazy pierwszej pomocy, pokazy strażackie i motocyklowe, zaś przez cały czas trwania miała miejsce loteria fantowa, degustacja ciast i możliwość przebadania zdrowia poprzez pomiar krwi i ciśnienia. O godzinie 16:00 odbyła się licytacja.

Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do tak wspaniałej imprezy. Dziękujemy organizatorom – Zespołowi Szkół Energetycznych i Usługowych, miastu Łaziska Górne, Panu Burmistrzowi Aleksandrowi Wyrze za zaangażowanie i przychylność, Gazecie Łaziskiej za objęcie wydarzenia patronatem medialnym, proboszczom parafii Łazisk Średnich i Górnych za możliwość przeprowadzenia zbiórki. Dziękujemy wszystkim, którzy uszyli i wykonali wspaniałe słoniki, oraz strażakom, motocyklistom, pani pielęgniarce i wolontariuszom za pomoc. Dziękujemy artystom za ich charytatywny występ i uświetnienie tego festynu. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za otwarte serca i wsparcie materialne, dzięki któremu otrzymaliśmy tak wspaniały finansowy wynik. Wszystkim serdecznie dziękujemy!